Кога за последен път обновихте и променихте дизайна на вашия бизнес уебсайт? Истината е, че повечето фирми получават уебсайт, проектиран от някого, и след това забравят за него. Те се връщат към него само от време на време и го актуализират или дори сменят няколко снимки на началната си страница, но това не е достатъчно.

В Digital Extreme виждаме, че фирмите работят дълго време без да променят уебсайта си доста често. Това е така, защото те вярват, че не е необходимо да го актуализират, стига да изглежда наполовина приличен и по-голямата част от информацията все още е уместна и точна. Това не може да бъде по-далеч от истината.

Като експерти в  адаптивния уеб дизайн , нашата агенция за уеб дизайн в София е посветена да помага на бизнеси като вашия да процъфтяват, като гарантира, че вашето онлайн присъствие е оптимизирано с адаптивен, удобен за мобилни устройства сайт. И така, днес сме събрали този блог, за да ви помогнем да разберете кога е подходящото време да актуализирате и преработите уебсайта на вашия бизнес.

Нека проучим потенциалните последици от това да не актуализирате уебсайта си и колко често трябва да го правите.

Професионален съвет №1: Не позволявайте на вашия уебсайт да се превърне в динозавър

В днешната дигитална ера наличието на уебсайт, който точно отразява вашия бизнес и неговите ценности, е от решаващо значение за привличането и задържането на клиенти. Един остарял уебсайт прави вашия бизнес да изглежда непрофесионален, а също така може да накара посетителите да повярват, че вече не работите.

Липсата на свежо съдържание автоматично създава впечатлението, че не ви е грижа за вашето уеб присъствие. Това гарантира, че ще обезсърчите потенциалните клиенти да изберат вашия бизнес пред други конкуренти във вашия район. Като поддържате уебсайта си актуализиран и актуален чрез водещи услуги за редизайн на уебсайтове от Digital Extreme, ще можете да поддържате доверието си и да увеличите шансовете си за успех на конкурентния онлайн пазар.

Професионален съвет №2: Винаги следвайте общото правило

Вашият уебсайт трябва да бъде преработен  веднъж на всеки три години, за да бъдете пред постоянно променящите се тенденции в дизайна. Това е основното правило. Неуспехът да актуализирате уебсайта си позволява на други фирми да привлекат клиенти, които биха могли да бъдат ваши. Новите дизайнерски техники могат да вдъхнат живот на вашия уебсайт, привличайки и превръщайки повече посетители в клиенти.

Професионален съвет №3: Винаги променяйте сайта си със скоростта, с която се променя вашият бизнес

Като собственик на бизнес разбирате, че промяната е единствената константа. С всяка година вашият бизнес претърпява няколко трансформации – от добавяне на нови услуги до текучество на персонала. Но ето нещо, което често остава незабелязано – уебсайтът ви няма да се справи, ако не го промените, когато бизнесът ви се промени.

Вашият бизнес е повече от обикновена информация на уебсайт. Това е душата на вашето  предприятие, самият сърдечен ритъм на вашата организация. Искате да сте сигурни, че вашият сайт отразява текущото състояние на вашия бизнес с всички промени, които претърпявате. Вашият уебсайт трябва да бъде дигитален синоним на вашите бизнес операции, предлагайки на клиентите подробна и точна картина на това, с което се занимавате.

Сега е време да погледнете честно уебсайта си и да прецените дали той отразява идентичността на вашата марка. Вашите клиенти получават ли правилното послание или има несъответствия? Ако не сте сигурни, анализирането на показателите от поведението и отговорите на потребителите може да ви помогне да откриете области за подобрение. Специалистите по редизайн на уебсайтове в Digital Extreme са винаги тук, за да помогнат на вашия бизнес да остане пред конкуренцията с редовни редизайни и актуализации.

Професионален съвет №4: Постоянно търсете начини да подобрите присъствието си в мрежата

Потенциалните клиенти, които посещават вашия уебсайт, формират впечатление за вашата компания. От съществено значение е да гарантирате, че вашият уебсайт изглежда професионално и актуален, за да създадете положително и трайно първо впечатление.

Един от най-добрите начини за оптимизиране на вашето онлайн присъствие е чрез редизайн на уебсайт. Свежото, подходящо съдържание не само привлича потенциални клиенти, но също така държи настоящите ви клиенти ангажирани и информирани. Редизайнът също така показва, че все още сте активен и отдаден на бизнеса си – нещо, което потенциалните клиенти трябва да знаят. Освен това, ако ще инвестирате в маркетинга на уебсайта си, искате да сте сигурни, че той е готов да остави добро първо впечатление, да отразява вашата марка и да превърне тези нови посетители в клиенти. Няма нищо по-лошо от инвестирането на маркетингови левова за изпращане на трафик към остарял или нефункционален уебсайт.

Редизайнът на уебсайт може да помогне за подобряване на SEO оптимизацията ви и да намали степента на отпадане, като гарантира, че вашият бизнес ще бъде намерен от потенциални клиенти. Нуждаете се от помощ за това? Професионалистите в Digital Extreme могат да поддържат уебсайта ви излизащ в местните търсения с Google, така че да можете да увеличите продажбите и да развиете бизнеса си с предвидимост .

Професионален съвет №5: Бъдете в крак с технологиите

Гарантирането, че вашият уебсайт е удобен за мобилни устройства, може да направи всичко различно в света. Начинът да постигнете това е чрез използване на отзивчив или адаптивен дизайн по време на вашия процес на редизайн. Оптимизирането на вашия сайт за мобилно сърфиране може да ви помогне да се ориентирате по-добре във вашата конкуренция и да осигури страхотно потребителско изживяване на всички посетители на уебсайта, независимо от устройството, което използват.

Google също така ще ви възнагради за това, че имате удобен за мобилни устройства уебсайт, тъй като те са преминали към индексиране на първо място за мобилни устройства. Важно е да се разбере, че повечето онлайн търсения сега се извършват през мобилно устройство и този брой ще продължи да расте година след година.

Искате ли да знаете нашите експертни съвети за редизайн? 

Да знаете колко често да преработвате уебсайта на вашия бизнес е едно нещо. Но разбирането на правилните неща, които да гледате, когато правите редизайн, е нещо съвсем друго. Ето защо ние съставихме за вас списък за бърз редизайн на уебсайт:

  • Дизайнът на вашия уебсайт модерен ли е или остарял? (Попитайте младеж, ако не сте сигурни – те знаят тези неща!)
  • Срамувате ли се от уебсайта си? Скривате ли го, когато се появи, и обещавате ли да направите нещо по въпроса?
  • Вашият уебсайт все още ли функционира?
  • Вашата марка промени ли се от създаването на вашия уебсайт?
  • Уебсайтът на вашия конкурент по-добър ли е от вашия?
  • Променили ли са се вашите бизнес цели или приоритети?
  • Актуализирали ли сте съдържанието на уебсайта си през последната година? Последните пет години?

Когато става въпрос за вашата марка, уебсайтът ви е огромна част от това, което представяте на света. Може дори да е по-важно за вашия успех, отколкото осъзнавате. Не пестете от него – инвестирайте в качествен уебсайт и възвръщаемостта на инвестициите ще надмине очакванията ви. Не забравяйте, че се съсредоточете върху тези съвети и ще водите групата!

В днешния забързан свят наличието на напълно актуален и  отзивчив уебсайт е от решаващо значение за всеки бизнес. Но поддържането на най-новите тенденции и актуализации в уеб дизайна може да отнеме много време, което означава, че не можете да се съсредоточите върху други важни области на вашия бизнес.

Това е мястото, където Digital Extreme се намесва. Нашият експертен екип от уеб дизайнери и разработчици е посветен на това вашият уебсайт да изглежда добре и да функционира гладко, така че да можете да се съсредоточите върху по-голямата картина. С водещи в индустрията техники и най-новите технологии вашият бизнес ще остане пред конкуренцията. Защо да чакаме? Нека ви помогнем да изведете бизнеса си на следващото ниво днес!