digital composite of hands using notebook with graphics

Маркетинг и реклама в социалните мрежи

Маркетинг и реклама в социалните мрежи – що е то маркетинг и реклама онлайн, къде се прави? Какво е социална мрежа и кои са най-популярните такива днес? Реално погледнато маркетинг и реклама в ИНТЕРНЕТ е неразривна част от стратегията за популяризирането на сайта Ви. Социалните мрежи се характеризират с едно единствено главно нещо – те са направени за общуване, споделяне, коментиране между хората, които са част от разнообразни общества онлайн! Ако за сайтът Ви и бизнеса е направена добре и правилно насочена Facebook реклама, още реклама в LinkedIn, Twitter и Instagram – това е голям плюс за Вашата онлайн репутация, за приходите ви, за привличането на повече потенциални и реални клиенти.

Ние в Digital Extreme Ви предлагаме:

  • Маркетинг и реклама в социалните мрежи с целева насоченост – ако просто пускате постове във Фейсбук, туитвате снимки, споделяте текстове или клипове, промоции в социалните медии – няма да постигнете завидни и положителни резултати. Ако присъствието Ви в социалните медии няма ясна цел и каузалност, няма да има и ясни резултати от него. Много компании се чувстват разочаровани от факта, че за тях остава неясно – с какво точно им помага присъствието им социалните мрежи? Ние в Digital Extreme и нашите специалисти Ви гарантираме, че ще направим за Вас план – стратегия за целевото Ви присъствие в социалните мрежи и това щеВи донесе видими дивиденти, които ние ще измерим за Вас!
  • Подход към присъствието Ви във Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn – за нас и нашите маркетингови специалисти е много важно да Ви предложим стратегия с цел на присъствието Ви във всяка отделна социална платформа. За разлика от другите PR агенции и рекламни такива, ние не смятаме, че е важен броя на постовете, честотата на туитовете и „незравословният, напомпан“ рийч от нетаргетирани потребители. Защо е така? Защото целево изградената стратегия за присъствие в социалните медии, се води в кореспонденция с цялостната маркетингова стратегия на фирмата и сайта Ви. Двете неща не са отделни, а просто различни части на един и същи пъзел. Ако поствате с цел, коментирате с цел, споделяте с цел – която е обща маркетингова цел за сайта Ви, значи инвестициите Ви ще имат доста по-голяма възвръщаемост (ROI факторът) в този тип рекламни канали!
  • Изпълнение на изискванията Ви за адекватното Ви присъствие в социалните мрежи / медии – когато използвате Facebook реклама или маркетинг в Twitter, Instagram, LinkedIn Вие имате определени изисквания. Може да искате да достигнете до по-голяма аудитория онлайн. Да повишите нивото на положителната онлайн репутация за марката си. Да генерирате повече препратки към сайта си, повече споделяния или лайкове. Когато се свържете с нас и поискате услугата маркетинг и реклама в социалните мрежи, ние на първо място се съобразяваме с Вашето желание, цели, мисия, кауза – защо ви е нужно присъствие там, а после Ви споделяме и нашите препоръки по въпроса. Така заедно изграждаме една обща целево насочена идея за интернет маркетинг в социалните медии и я изпълняваме, за да печелите Вие дългосрочно от това.
  •  

  • Пълна прозрачност на работа – навярно има маркетингови агенции, които няма да Ви представят отчет за работата си, как точно и доколко успяват да Ви лансират в социалните медии. Ние не сме от тях! Digital Extreme Ви предлага пълна прозрачност за методите на работа на нашите специалисти. На всеки месец ще Ви предлагаме отчет за свършените дейности, за постигнатите резултати и дали стратегията за привличане на повече трафик към сайта Ви да речем или за по-голяма (или нова, или ремаркетинг) аудитория е сработила! Ако стратегията работи в правилната посока е нужна още работа, за да я разгърнем на най-високо ниво. Ако не работи добре ще се промени и нагласи към целите на Вашия общ маркетингов план!

В заключение – целево базираната Facebook реклама и маркетинга в Instagram, LinkedIn, Twitter – как работят те?

За да изградите правилно и най-вече ползотворно присъствие в социална медия / мрежа – трябва да създадете страница или общност за вашата фирма/дейност/продукти и така нататък. Може да целите експанзия на пазарната си ниша в глобален мащаб или да се съсредоточите в местния за Вас район в мрежата. Повечето фирми и сайтовете им ползват социалните медии, за да повишат по един естествен начин броя на аудиторията си. Да ангажират повече потребителите си ежедневно. Да създадат локални общности и да споделят информация, да препращат потребители на сайта си.

За повечето бизнеси не е нужно присъствие в абсолютно всички налични социални медии. В кои медии ще управлявате репутацията си и в кои не зависи от цялостната концепция на самият Ви бизнес и маркетинга му. Добре е да се използва и влиянието на така наречените инфлуенсъри в социалните платформи, в зависимост от интересите им. От там нататък е важно да се подбере вид съдържание, промоции и постове които ще бъдат ежедневно публикувани.

Днес Маркетинг и реклама в социалните мрежи е нещо без което не можете, понеже по-голяма част от потенциалните Ви клиенти са именно там. Затова вдигнете телефона, обадете ни се днес и оставете бъдещето на вашата Facebook реклама или Twitter, Instagram, LinkedIn маркетинг в сигурни ръце!