Изработка на сайт

Изработка на сайт е комплексна услуга, която ние в Digital Extreme Ви предлагаме на най-високо, професионално ниво вече 17 години. За да се направи добре работещ сайт, той трябва да премине поне 5 етапа на разработка. Сред тях са:

  • Предпроектно проучване, разузнаване и анализ на конкуренцията, формиране на ясни таргет групи и послания към тях в сайта като рекламен / комуникационен инструмент на фирмата / персоната / организацията. Под понятието определяне на аудитория се включват понятия, като „география на потребителя“. Тоест говорим за местоположение на потребителя, интереси, възраст и прочие;
  • Подготвяне на обмислена технически основа на сайта, изготвяне на пунктуално, отговорно техническо задание. Техническата основа на сайта се корени в изготвянето на техническо задание за него. Без подготовката на такова задание изработка на сайт не може да стартира въобще.
  • Формиране на ясни цели, мисия на сайта – тоест, какви са целите и задачите на самият сайт? Сред целите на един сайт могат да са привличането на повече и нови клиенти. Още информиране и задържане на старите клиенти. Още – поставяне на дадена фирма в лидерска позиция за дадена пазарна ниша. И още – промоция на определени услуги, продукти и така нататък. Тук си задаваме най-малко три въпроса – кой, от къде и защо, би могъл да посети проектирания сайт? Така например сайтове на общества ориентирани напълно в посока професионално развитие ще са много по-различни от такива ориентирани към тийнейджърите. Сайтовете за жители на столицата ще са различни от тези за жители на провинциалните градчета и селца;
  • Дизайн на вашият сайт (уеб дизайн) според потребностите на онлайн присъствието Ви, графична част, менюта, навигация, оформление на секции и текстове. Много хора желаещи да им се направи сайт погрешно схващат идеята. Повечето смятат, че проектирането на сайта започва веднага с изработката на дизайна му, а той е само един от етапите на цялостната изработка въобще;
  • Програмно обезпечение за сайта Ви, за да може да функционира безотказно, обезпечаване на високи нива на сигурност. Тук ще се съобразим с вашите изисквания за математическите задачи, неговото програмно структуриране, алгоритми, обработки на данни и т.н. ;
  • Обработка и дообработка на целия снимков и текстови материал на сайта Ви и попълване на базата данни на уеб сайта (захранване на сайта със съдържание и последващи актуализации).

За тези от Вас, които искат да се запознаят по-подробно:

За изработка на сайт, която да бъде добре изпълнена и функционираща в последствие, е нужно всеки един от етапите, които Ви изброихме да по-горе да бъде направен изключително отговорно. Когато един от тези пет параметъра по изграждането на сайт не  се „сработи“ добре с останалите, то грешките могат да обезсмислят цялото интернет начинание. Затова изберете експерти, които Ви предлагат далновидна и то комплексна услуга и дават гаранции за качеството си на работа!

След, като си отговорим заедно с Вас на всички поставени по-горе въпроси, за да сте спокойни, че вашият сайт ще бъде пуснат навреме – ние ще сключим договор с Вас, ще ви представим план и график за извършването на работата по сайта и общата сума, която ще трябва да заплатите. Така всичко е ясно още от самото начало и в последствие няма непредвидени разходи и ситуации.

Предпроектно проучване, разузнаване и анализ на конкуренцията

Ползват се доста софтуерни продукти за статистика на стореното вече от конкуренцията в интернет среда. Как нашите опоненти комуникират с клиентите си, как ги достъпват даже, какви са посланията им, какви ниши покриват по параметри и геолокация. Може да се разследват включително и то в детайли фразите, които са заложили, за излизане успешно по челни позиции в търсачката. Добре е да се прегледа и CRO (Convertion Rate Optimization) прийомите на конкурентните фирми.

Подготвяне на обмислена технически основа на сайта

Техническото задание на даден сайт е мястото, където да се представят структурата в сайта и начините за навигация, какви ще са функционалните възможности на уеб пространството и потребностите на дизайна? Ще се предвиди дори формата на бъдещите изходни данни, които потребителя ще вижда.

Тук е етапа, в който се определят целите пред програмните модули за сайта и се утвърждава цялата концепция на функционирането му като „жив организъм“. Техническото задание представя поставяне на изисквания за представяне на конкретно съдържание и за графично оформление и за работещ софтуер и ергономичен user friendly интерфейс! Често за големи сайтове, усилието за изработка на вярното техническото задание е почти половината път от този за цялостната изработка на сайта, понеже както казахме някои проекти имат доста сложна структура и изисквания за функциониране, за които трябва да се помисли априорно в детайли. Сайтовете визитки имат по-опростена структура и затова са с по-опростени технически задания, но за електрони магазини и корпоративни решения трябва да се „мери три пъти, преди да се реже“.

Дизайн на вашият сайт и графични изисквания на онлайн присъствието Ви

Графичено оформление при изработка на сайт е частта, която се прави по индивидуалните желания на даден клиент. Тук е нужно уеб дизайнерите да се съобразят с цялостния стил на фирмата и нейното лого, ако има изработено такова и ако бранда има и други бранд орнаментики!

Когато става въпрос за заплащане, цената на уеб дизайн за сайт се движи средно в рамките на 20% до 40% от цялостната цена за проекта. Освен това оригиналната идея за самият сайт е нужно да се заложи внимателно, а за това трябва време и проучване / планиране от страна на уеб дизайнерът. Няма скъп или евтин дизайн за сайт – има оригинална идея и качествена изработка и посредствена идея с некачествена изработка. В Digital Extreme винаги Ви предлагаме изработка на сайт с оригинална идея за дизайна и качествена, уникална изработка!

Програмно обезпечение за сайта Ви, за да може да функционира безотказно

На този етап клиента е одобрил дизайна на сайта и изгледа, и функционалността на всичките му страници. Така идва ред да се започне програмно обезпечение на целия проект.

Изработват се системи за управление на съдържанието CMS-и (Content Management Systems), благодарение на които сайта ще функционира и потребителите ще го използват удобно, ергономично и цялостно. Digital Extreme е компания, която има налични множество  готови уеб разработки на модули за сайтове от различен тип. Благодарение на това времето, както и цената за изработка на сайт значително намаляват, понеже модулите са отработени и дори и лесно се доработват по индивидуални искания. Вградения визуално-графичен редактор на системите за управление на сайтове, които ползваме, позволява вграждането на таблици, графични елементи, хипер-линкове и други неща моментално. Върху сайта Ви много лесно се пренася информация от източници като PDF, DOC и други формати.

Клиентите могат сами да променят поднесената информация на сайта им, да допълват или трият съдържание, да управляват потребителски менюта и да добавят раздели. Изграждаме за вас сайт с напълно разбираем интерфейс и не е нужно да наемате за пълненото му скъпоструващи специалисти. Нужно е само да разбират от приложения за Windows, от работа с браузер и текстов редактор.

Тук цената на труда (по тази точка) се влияе от това дали се поръчва от клиента уникална или сложна, неотработена от колектива ни досега функционалност. По принцип няма невъзможни за програмиране неща, но сериозните модули като ERP и CRM системи, резервационни системи в реално време и системи за разплащания си искат времето и програмисти с опит. В България senior & expert програмистите са на световно ниво, признават ги както в Европа, така и в Америка и отдавана вече знаят реалната цена на труда си по world wide скалите 🙂

Обработка и дообработка на целия снимков и текстови материал на сайта Ви и попълване на нужните бази с данни, според дейността Ви

На този етап цената за нашата услуга се влияе от:

  • Какви изходни материали ни предоставя клиента? Дали електронни данни, дали такива на хартия или те се дообработват или изработват от нас?

  • От това дали пълненето на изработения сайт влиза в нашите задължения или то остава задължения на поръчителя на сайта!?

Като цяло повечето задания за изработка на сайт включват пълнене на бази с данни, за да може да се тества просто сайта. Когато клиента заяви пълнене на цялата информация за сайта си при нас, то цената зависи от обема на данните и може да се направи план за импортиране на данни (може да се разработи и специален / индивидуален модул) за импорт на с данните от наличен вече електронен масив с данни.

В края на 5-я етап клиента получава „прототип на сайт – бета версия“, тоест той притежава напълно работещ сайт. Той, обаче още не е достигнал до своите онлайн потребители. Преди да стане видим за тях сайта се тества, ако е нужно се променят параметри в неговия дизайн и функционалност и нива на сигурност. След одобрението му сайта се пуска в мрежата (хоства се) и се регистрира в основните интернет търсачки и каталози, селдва SEO оптимизция, интернет платена реклама, популяризация и реклама в социалните мрежи / канали, занмимания по ePR и онлайн репутация (Online Reputation Management).

Така изработка на уебсайт е завършена!

В Digital Extreme сме изработвали сайтове за компании, за корпоративни клиенти; електронни магазини или само електронни каталози; риъл тайм, онлайн туристически услуги, ERP и CRM решения. Още за имоти, хотели, медицински организации, коли под наем, адвокати, рекламни агенции, автокъщи, НПО,институционални сайтове и фондации, дружества, лов и свободно време, преводи и легализация, фирми за строителство и много други.

След изработка на сайт какво следва?