Една от най-важните задачи за всеки бизнес е приемането на правилната стратегия за дигитален маркетинг. Веднъж внедрена, тя може или да направи вашия бизнес, или да го разруши. Ето защо е важно да отделите време и да помислите два пъти – дали стратегията, която ще приложите, ще проработи. Онлайн присъствието на една компания се изгражда чрез изработването на официален уебсайт, една от техниките за улавяне на безкрайни възможности и достигане до клиенти по целия свят. Така че, когато избирате агенция за уеб дизайн и разработка в София, трябва да сте много внимателни.

Персонализираното  решение за дизайн и изработка на уебсайт не само помага да се представи бизнесът по правилния начин, но също така помага за увеличаване на трафика, продажбите и рентабилността. Така че задачата за проектиране и изработване на уебсайт трябва да бъде поверена на високо професионална, опитна и доверена агенция за уеб дизайн. Това е голямо решение!

И така, как да изберете правилната агенция за дизайн и разработка на уебсайтове? Шефовете на някои малки и средни предприятия и традиционни компании може да имат много фактори, които не разбират при избора на компания за изработка на уебсайтове, което ги кара да срещат трудности в процеса на подбор, така че им трябва повече време, за да разберат. По-долу ще споделим съвети за избор на най-добрата местна агенция за уеб дизайн и се надяваме да помогнем на всички.

1. Те ​​разбират вашите бизнес цели

Най-важното нещо за успеха на бизнеса на вашата компания е, че първо трябва да обмислите и изброите всичките си изисквания за вашия уебсайт и целите на вашата компания. Независимо дали вашата компания иска да пусне чисто нов уебсайт или вече имате уебсайт, трябва да преработите и преработите текущия си уебсайт. Първо трябва да се запитате какво очаквате от сайта, какви мнения имате и какво искате от сайта в бъдеще. В допълнение, вие също трябва да добавите какви функции на уебсайта да ви помогнат по-ефективно да постигнете поставените си цели и да подобрите ефективността на продажбите на компанията.

Ето какво може да искате вашият уебсайт да прави:

Потребителите на уебсайтове могат лесно да разглеждат уебсайтове на мобилни телефони, таблети и компютри. Уебсайтът представя имиджа на компанията, така че дизайнът трябва да е модерен и технологията да поддържа потребителското изживяване. Уеб страницата вече не показва само текст и снимки. Целта на функцията може да замести работната сила, като формуляри, функции за директен контакт и др. Уеб страница, показваща последните новини, статии и събития. Ако трябва да събирате пари от клиенти, можете да таксувате през уебсайта, да търгувате и да организирате доставка. Позволете на клиентите да общуват онлайн, да споделят и да отговарят на нуждите на клиентите чрез платформата

Ето какво може да искате вашият уебсайт да прави:

 • Потребителите на уебсайтове могат лесно да разглеждат уебсайтове на мобилни телефони, таблети и компютри
 • Уеб сайтът представя имиджа на компанията, така че дизайнът трябва да е модерен и технологията да поддържа потребителското изживяване
 • Уеб страницата вече не показва само текст и снимки
 • Целта на функцията може да замести работната сила, като формуляри, функции за директен контакт
 • Уеб страница, показваща последните новини, статии и събития
 • Ако трябва да събирате пари от клиенти, можете да таксувате чрез уебсайта, да търгувате и да организирате доставка
 • Позволете на клиентите да общуват онлайн, да споделят и да отговарят на нуждите на клиентите чрез платформата

2. Оценете какви уеб технологии използват

Съвременните уебсайтове се изграждат с помощта на различни уеб технологии. Няма нито една „правилна уеб технология“ за създаване на уебсайт. Една добра агенция за уеб дизайн и разработка ще даде обяснение защо избраната от тях технология е най-добрият избор за вас. В същото време изборът на грешна технология или агенция за уеб разработка с недостатъчен технологичен опит ще коства време и усилия. Ето някои техники, които компаниите за уеб дизайн ще знаят:

 • Кодирането от страна на клиента включва: HTML (Hypertext Markup Language), CSS (Cascading Style Sheets), Javascript. Това са основни нужди за програмиране и са подходящи за основни клиентски уебсайтове. Модерният преден край има react.js, node.js и angular.js. Това са рамки на JavaScript, така че потребителският интерфейс и потребителското изживяване ще бъдат по-добри и скоростта на зареждане ще бъде подобрена.
 • Технологиите за разработка на CMS включват WordPress, Drupal, Joomla и т.н. Това е фоновата технология на уебсайта
 • Технологиите за онлайн магазини за електронна търговия включват wooCommerce , Shopify , Magento и т.н. Тази електронна търговия са платформи, готови за CMS, подходящи за клиентите да изберат да разработят и проектират желания онлайн магазин
 • Рамка за уебсайт – PHP, Laravel, ASP.NET, Node.js, Java и др. Тези системи за разработка на уебсайтове ще изискват компании за разработка, но тази технология изисква сравнително голяма инвестиция и дълго време за разработка.
 • Система за бази данни – MySQL, PostgreSQL, MongoDB и др. Но някои нови компании могат да използват модерни бази данни, като например: GraphQL  

3. Те имат портфолио от клиенти

Портфолиото на агенцията за уеб дизайн е един от най-добрите подходи за оценка на техните умения и способности. Портфолиото ще даде разбиране за въображението, опита в индустрията, сложните възможности за кодиране на екипа за уеб разработка и дизайн. Когато разглеждате и разглеждате тяхната колекция от произведения, е необходимо също да обърнете внимание на следните точки:

 • Уеб страниците, които изграждат, адаптивен уебсайт ли са подходящи за всички видове мобилни устройства?
 • Имат ли най-новите тенденции в дизайна на уеб приложенията?
 • Има ли възможност за приспособяване на продуктовите страници към всички продукти или за по-разнообразен дизайн?

Ако харесвате работата на агенция, която проверява всички полета, но те нямат вашата индустрия в портфолиото си, моля, свържете се с тях и ги попитайте дали имат способности и как могат да ви помогнат да завършите проекта за разработка на уебсайт.

4. Проектен процес на агенция за разработка на уеб дизайн

Най-ефективната агенция за уеб дизайн всъщност има записана стратегия, която им помага да постигнат успех. Може да се развива с напредването на индустрията, а също така може да бъде леко променен за конкретен проект или единствени по рода си условия. Това също така показва, че компанията действително има опита и способността да донесе успех на вашия проект, като ви дава повече спокойствие да възлагате проекти за уеб дизайн на тях.

Разберете процеса на проект за разработка на уебсайт чрез следните въпроси:

 • Кой ще се справи и изпълни проекта на моя уебсайт?
 • Всичко ли се прави от вътрешен екип или е възложено на друга компания?
 • Какъв е вашият процес на уеб дизайн?
 • Как поддържате връзка с клиентите и докладвате за напредъка на проекта?

Можете да обърнете внимание дали процесът на проектиране на компанията за дизайн на уебсайтове не се интересува от коментарите и обратната връзка на клиента и т.н. Когато клиентът може да представи идеи и мнения по време на дизайна на оформлението, дизайнерският ефект ще отговаря на изискванията на клиента.

5. Имат UI/UX услуги

Потребителското изживяване (UX), а също и потребителският интерфейс (UI) са свързани и важни за успеха на сайта. Те са различни и добавят различни компоненти към общия стил. От съществено значение е вашият уебсайт да е силен както в потребителския интерфейс, така и в потребителското изживяване, в противен случай няма да получите резултатите, от които се нуждае вашият бизнес.

Предимства, свързани с UI/UX оформлението:

 • Привлича допълнителен уеб трафик към вашия сайт, така че е жизненоважен за SEO оптимизацията
 • Потребителите се ангажират, както и инвестират още повече време във вашия уебсайт
 • Ефективно и също така ясно съобщава вашето съобщение на вашите потребители
 • Лоялност на клиентите: ако клиентът има добро изживяване с вашия сайт, има по-голяма вероятност да се придържа към вас.
 • Увеличава конверсията

6. Те предлагат услуга за поддръжка

Независимо дали вашият уебсайт е CMS или специално създаден уебсайт или система, всички уебсайтове са написани чрез програмиране на уебсайтове. Тъй като е написан на ръка, понякога неизбежно ще се появят грешки. Но някоя добра компания за уеб разработка и в рамките на отдела на клиентската компания ще провери вашия уебсайт преди публикуване. Това може да намали проблемите след стартиране на уебсайта, но не означава, че няма да има грешки. Повечето компании за уебсайтове ще предоставят 1 месец поддръжка след пускането на уебсайта, а 3 месеца ще бъдат по-достатъчни. Ако има технически проблем, уеб компанията може да ви помогне незабавно. Ако вашият проект включва  услуги за поддръжка на уебсайтове, това може да ви спести време и стрес, защото:

 • Фирмите за уебсайтове могат редовно да поддържат и отстраняват неизправностите на вашите страници навреме. Защото те знаят как да намерят какво решение и се опитват да отговорят на вашите очаквания.
 • Можете да се съсредоточите повече върху вашия бизнес и операции или други области, които изискват вашето внимание.

7. Страхотно разбиране на практиките за SEO оптимизация

Оптимизацията за търсачки (SEO оптимизация)  е от съществено значение за всеки тип компания, която работи онлайн, но някои не разбират, че SEO оптимизацията изисква да бъде вградена в процеса на уеб дизайн. Оптимизацията за търсачки не е някаква лепенка, която можете просто да залепите върху съществуващ уебсайт. SEO оптимизацията на уебсайтове е от сФъществено значение за просперирането онлайн за повечето фирми. И абсолютно същите принципи, които поддържат солидна SEO помощ с платено търсене, социални и всякакви други входящи рекламни усилия.

SEO оптимизацията е важна, защото:

 • SEO оптимизацията не се отнася само до онлайн търсачките, но отличните SEO методи повишават потребителското изживяване, а също и използваемостта на уебсайта.
 • Потребителите зависят от търсачките и присъствието в челните позиции за ключовите думи, които индивидът търси, увеличава доверието на уебсайта.
 • SEO оптимизацията може да ви постави пред конкурентите. Един оптимизиран уебсайт е много по-вероятно да има повече потребители и да направи дори повече продажби, отколкото два уеб сайта, които продават едно и също нещо.

8. Помолете компания за уеб дизайн да проведе среща лице в лице

Проектите за дизайн и изработка на уеб сайт  са важно решение за една компания, защото е свързано с корпоративния имидж на компанията и трябва да отговори на очакванията и изискванията на клиентите за вашата компания. Срещата лице в лице позволява на съответните хора да разберат историята на компанията и им позволява да отговорят на вашите заявки и да получат професионални съвети. Това е добро време за комуникация, което ви позволява да общувате помежду си и да разберете вашите изисквания за уеб проекти. Ако вашата компания възнамерява да инвестира повече пари в този проект, ще бъде сравнително безопасно да ги уредите да дойдат във вашата компания за среща лице в лице. Други предимства на срещите лице в лице са:  

 • Повече разбиране на опита и уменията на лицето, отговорно за проекта на уебсайта
 • Може да направи вашата заявка за уебсайта, за да могат да отговорят незабавно
 • Обяснете процеса на дизайн и разработка на вашия уебсайт и необходимото време
 • Може незабавно да ви предостави професионални съвети

9. Проверете уебсайта на тяхната компания

Така че, когато изберете компания за уеб дизайн и разработка, най-добре е да посетите техния уебсайт преди или след срещата с тях. Вижте дали техният  уеб дизайн, стил и технология отговарят на вашите стандарти. Ако видите, че техният уеб дизайн все още е около 2010 г. или повече остарял, тогава трябва да помислите дали техният стил е подходящ за вашата компания.

 • Потребителско изживяване, потребителски интерфейс
 • Разберете дали дизайнът на всички уеб страници следва съвременните тенденции
 • Съвпадение на цветовете на уебсайта

Нови телефони и компютри с Full HD (1920X1080p) отиват на уебсайта, за да проверят интерфейса или функцията на рецепцията, тъй като повечето интернет потребители сега използват модерни електронни устройства, за да разглеждат вашия уебсайт. Така клиентите могат да използват тези компютри или телефони, за да проверят дали уебсайтът е подходящ за тези нови електронни устройства.

10. Компаниите за дизайн на уебсайтове също познават дигиталния маркетинг

След като завършите разработването на уебсайта, може да не получите идеалния трафик и ефективност на уебсайта. Всичко, което  трябва да направите след уеб дизайна, е дигитален маркетинг. Има два начина за дигитален маркетинг, или чрез заплащане на реклами, или чрез безплатно. Професионалните уеб компании  могат да въведат някакъв софтуер или технология, които могат да бъдат инсталирани на уебсайта, така че уебсайтът да е готов за промоция на дигитален маркетинг, преди да бъде пуснат. Една опитна агенция за разработка на уебсайтове трябва:

 • Разберете SEO оптимизацията и как да инсталирате SEO инструменти във вашия уебсайт
 • Възможност за подпомагане на клиентите да проектират и пускат реклами в Google и Facebook след стартирането
 • Познаване на други аспекти на маркетинга, като маркетинг чрез съдържание, имейл маркетинг, inbound маркетинг и други. Ако уеб компанията е запозната с аспекта, ще бъде по-добре. След стартирането на уебсайта клиентите могат да се свържат с тях, за да обсъдят как да ви помогнат да свършите по-добра работа в маркетинга.  

11. Компаниите за уеб разработка са запознати със софтуера и методите за мрежова сигурност

Агенцията за уеб дизайн трябва да направи така, че сайтът да изглежда визуално приятен и удивителен за целевата аудитория. Въпреки това, те също трябва да вземат предвид правото на сигурност. Ако не го направите, това може да означава, че вашият сайт е повреден, а деликатната информация относно вашата компания и клиенти ще е хакната някой ден. Тези проблеми могат да предизвикат недоверие към вашия бизнес от обществеността.

Когато работите с компания за дизайн на уебсайтове, попитайте допълнително относно методите за сигурност, които те имат, за да видите дали можете да сте уверени, че работите с тях в бъдеще. Някои от опасенията, които можете да зададете, са: 

 • Архивиране на данни – Когато всичко останало не е достатъчно, с правилна стратегия за архивиране на данни, вие все още ще имате скорошен дубликат на вашия уеб сайт, както и няма да рискувате да загубите каквото и да било в случай, че бъдете хакнати. Отлично е да намерите компания, която разбира от резервни копия.
 • Шифроване на данни/SSL – SSL сертификатите са съществена част от електронната търговия и всъщност изискване от уеб браузъра Google Chrome, за да бъде определен като безопасен уебсайт за сърфиране.
 • DDoS и мрежи за доставка на съдържание – Това е метод, използван за изпращане на огромно количество трафик/данни към уебсайт за възможно най-кратък период от време, за да срине уебсайта или да го направи офлайн. Това може да се избегне, като имате DDoS документ, където уеб сървърът може да следи и също така да филтрира трафика, за да открие дали конкретен набор от IP адреси имат достъп до вашия уебсайт твърде бързо.
 • Откриване на груба сила – Атаката с груба сила е метод, който хакерите използват в опит да стигнат до уеб сървър с истинско влизане с легитимен достъп. Вместо да се опитват да намерят уязвимости, опонентите със сигурност ще използват компютъризиран софтуер, който преминава през огромно разнообразие от последователни предположения (комбинации от потребителско име и парола) в опит да получат достъп.  

12. Компаниите за уеб разработка и дизайн имат удобни и ефективни канали за комуникация

Комуникацията е важен фактор, необходим за успеха на  проект за изработка на уебсайт. По време на целия проект комуникацията заема много важна част от проекта, тъй като фирмата агенция за уебсайтове трябва много да комуникира с клиентите. Така че създаването на добър комуникационен канал ще им позволи да разберат изискванията на клиентите. Освен ръководителя на проекта, срещу клиента има 1 или 2 човека. Ако някой не е на разположение, ще има колеги, които да го проследят. Комуникационните канали включват:

 • Имейл – Обикновено традиционните агенции за уебсайтове използват този метод за комуникация с клиенти, но може да не са в състояние да помогнат на клиентите своевременно
 • Телефон – По-традиционни канали за комуникация, някои компании за разработка на уебсайтове ще предоставят номера за контакт на клиентите за лесен контакт, но това може да не помогне на клиентите да разрешат проблемите бързо
 • Софтуер за незабавна комуникация – Малките компании за уеб дизайн често комуникират с клиенти незабавно чрез, например, WhatsApp и WeChat
 • Специфичен комуникационен софтуер – Комуникационни канали, често използвани от по-големи компании за уеб дизайн и разработка, включително Slack или друг комуникационен софтуер за проекти. Това е относително професионално и формално. Както клиентът, така и компанията на уебсайта могат да видят историята на предишна комуникация и прехвърляне на файлове

13. Компаниите за уеб разработка знаят за уеб хостинг или имена на домейни

Като компания за дизайн на уебсайтове, ако са запознати с услугите за уеб хостинг или домейн, те могат да препоръчат типовете хостинг и имена на домейни, които са подходящи за вашия уебсайт. Компаниите за уеб дизайн, които знаят това, могат да ви помогнат:

 • Проверете дали съществуващото име на домейн на уебсайта и хостинг не са актуални, трябва ли да преминете към друг хостинг
 • Изберете добра уеб хостинг услуга. Ако изберете лоша хостинг услуга, това ще окаже голямо влияние върху скоростта и стабилността на уебсайта. 40% от посетителите на уебсайтове напускат уебсайтове със страници, зареждането на които отнема повече от три секунди
 • Осигурява ви техническа поддръжка на уебсайта, за да работи гладко и да намали появата на внезапни проблеми с уебсайта
 • Може да организира преобразуване на име на домейн и хостинг, като DNS или A запис

Изборът на най-добрата компания за уеб дизайн не е най-лесната задача, която имате като собственик на бизнес. Ако търсите компания за разработка и дизайн на уебсайтове в София, ви предлагаме да попитате други търговци, които познавате, за техния опит в проекти за уеб дизайн и компаниите, с които са работили, или да направите онлайн търсене и да видите кои компании са подходящи за вас, да видите какво оставят клиентите им и след това да се свържете с тях.

На първо място, клиентът трябва да си постави цел и след това да разбере  технологията за разработка и дизайн  на компанията за уебсайтове, така че ако има проблем в процеса на разработка, те могат да ви помогнат да го разрешите. Ако разбират и от SEO оптимизация, дигитален маркетинг, уеб хостинг и имена на домейни. Това са някои съвети, които могат да ви помогнат да намерите подходяща компания за уеб разработка и дизайн. Надявам се, че горните точки могат да ви помогнат.