Уеб дизайн на сайт?

Уеб дизайн на сайт – какво е това, как извършваме услугата за Вас?

Уеб дизайна представлява лицето на вашата компания онлайн. Това лице е важно, защото Ви представя пред света и представя вашият електронен офис, който представлява сайта Ви! Този електронен офис е мястото, където потенциалните ви и вече верни клиенти могат да ви опознаят, ще ви запомнят, а Вие искате да ги разочаровате с представянето си!

Целите на професионалния дизайн за сайт са няколко: постигането на комфортна и донякъде спокойна атмосфера за преживяване / престой на посетителите, нищо разсейващо не е нужнио, което да отвлича вниманието им или да ги напряга; насочване към предлаганите услуги и стоки без натрапване. Добрата „ползваемост“ на един сайт на графичния му дизайн са ключа към успешно представяне в мрежата!

Повечето клиенти не отдават нужното внимание на уеб дизайна за сайта си или му отдават прекалено голямо внимание. Не случайно специалистите са на мнение, че именно графичният дизайн на сайта е пътят стигащ до сърцата и на най-претенциозните уеб клиенти. Именно дизайнът на сайта ви е този, който задържа потребителите и без него и правилната му професионална изработка степента на отпадането на юзерите ще е доста висока!

Какви са основните изисквания за професионален уеб дизайн на сайт?

Digital Extreme се опира на 4 основополагащи важни точки за уеб дизайн на сайт. Те са Уникален дизайн; Изчистен дизайн; Функционален дизайн и не накрая User friendly дизайн.

Уникалността на дизайна – тук трябва да се отбележи, че преди да се пристъпи към даден дизайн, той трябва да бъде строго насочен индивидуално към даден клиент. Да бъде съобразен с всички изисквания на фирмата, на платформата или на лицето стоящо зад сайта. Можете да бъдете сигурни относно уникалността на вашия уеб дизайн, ако го поръчате при нас, понеже не използваме готови шаблони за изработката му. Всяка една личност е уникална, понеже носи уникални черти чисто визуално. Така и всеки сайт в мрежата е уникален и индивидуален, когато дизайна му носи характерни черти.

Какво правим за вас и сайта Ви относно уникалността на дизайна? – създаваме едно уникално настроение у потребителя спрямо дизайна на вашия сайт, така че влизайки той в него, да го асоциира само и единствено с вашите продукти/услуги и с никои други!

Изчистеният дизайн – Уеб сайтът е сред най-мощните инструменти на даден бизнес днес. Като част от сайта, уеб дизайн на сайт има задачата да работи за самият сайт на глобално ниво, а не само да бъде красив сам по себе си макет или шаблон за графично изкуство. Само с добър дизайн сайтът не може да работи! Целта на дизайн за сайт не е надпревара в уменията на графичните студия, тя е представянето на едно уникално за мрежата лице по един уникален начин.

Дизайнът за уеб е част от цялостното оформление на даден сайт и неговата информационна обремененост. Ролята на дизайн за сайт е да подчертае информацията, да я покаже на потребителя и да я структурира така, че да е разбираема и намираема. Работещите с мярка дизайнери за уеб постигат успехи, понеже за тях не е важна единствено красотата на визуалното, а и подчертаването на функционалността. Дизайнът за уеб не търси специално отношение от страна на потребителя понеже е красив!

Потребителят на сайта Ви иска за кратко време да се ориентира, информира и да предприеме дадено действие. Колкото по-удобна структура предложите, толкова потребителя ще е по-удовлетворен. Всяка сфера на дейност и бизнес имат добре възприети символики, така че ако заложите на тях – ще накарате клиента си да мисли за определен тип стоки/услуги/дейност. Ако уеб дизайн на сайт е прекалено красив сам за себе си – то забравете да накарате клиента да направи последващо действие. Той ще остане прехласнат по красивия ви сайт и нищо повече, а вие не търсите това!

Функционалния дизайн – Красивият сайт не винаги се припокрива с функционалния. Баланса между двете понятия е жизненоважен, за да може потребителя да намира това което търси и да не се губи на сайта Ви! Навигацията и добрата йерархия помагат на клиентите Ви да останат на сайта Ви, понеже знаят, къде са, какво търсят и къде могат да го намерят. Ако не ги ориентирате, а ги объркате с дизайна – навярно потребителите ще си тръгнат от сайта Ви и няма повече да се върнат на него.

Освен визуална привлекателност, използваемостта на сайта е тази, която подпомогната от модулите на софтуера, показва пътя на клиентите Ви и ги ориентира. Чрез интерфейсът и дизайнът му се подчертават важните модули в сайта и се акцентират местата, които посетителя трябва да посети.

User friendly дизайн – тук буквално говорим за удобство съчетано с приятна за окото визия и функционалност. Освен да заинтересовате потребителите си с помощта на дизайн за сайт, Вие трябва да ги насочите към определена услуга/стока и действие. Ефектът от дизайна на сайта Ви трябва да оставя трайна следа у клиентите, за да може да очаквате повторни посещения от тях! Освен това само добрият web design е този, който показва на потребителя най-важните секции в сайта и ги акцентира.

Digital Extreme Ви предлага именно дизайн за сайт, който се води по описаните по-горе критерии. Той е същевременно делови и информационен, но освен това уютен за клиента.

Ако искате един работещ добре онлайн сайт и уеб дизайн – доверете ни се още днес!